Afstammelingenonderzoek

De nakomelingen van Stefke-H hebben een mooi type, met ras en staan goed in het rechthoekmodel, maar soms komt er ook een beknopt type voor.

De hoofden zijn doorgaans sprekend. De halzen zijn mooi van vorm en lengte met voldoende neklengte. Een enkele keer wordt een beknopte hals en onderhals waargenomen.

De rug en lendenen zijn goed bespierd. De croupe is doorgaans goed van lengte en ligging, maar er wordt ook weleens een korte hellende croupe geconstateerd.

Het voorbeen is goed gesteld, maar is soms aan de tere kant. Het achterbeen is goed gesteld.

De stap is vaak voldoende ruim en correct. De draf wordt met oprichting en een mooi front getoond, waarbij veel blijheid wordt getoond.

Het voorbeengebruik wordt vaak met veel actie en knieactie getoond, een enkele keer iets vlak, maar dan zijn de bewegingen wel lichtvoetig.

Het achterbeengebruik is vaak actief en wordt met ruim voldoende buiging getoond, een enkele keer zouden ze wat meer kunnen gaan zitten.

Conclusie: het lijkt dat de hengst ten opzichte van type, halslengte en vorm verbeterend fokt.

De hengst voor de fokkerij handhaven. De hengst zelf is een ereklasse pony in de sport en de eerste nakomelingen maken ook reeds hun opwachting in de sport.      

Fokker en tevens eigenaar van harte gefeliciteerd!